Az elkerülhetetlen alapozás

Tehát ott tartottunk, hogy elkezdtél érdeklődni a tőzsdei kereskedés iránt, majd esetleg szereztél némi tapasztalatot is benne - azaz mondjuk MT4-ben már lenyomtad a buy-sell gombot, esetleg telepakoltál egy chartot csicsás indikátorokkal -, tehát rájöttél, hogy szükség van a mélyebb tudásra ahhoz, hogy konzisztensen tudd csinálni a dolgot. Így zajlott ez nálam is, megnyugodhatsz, ez egy teljesen normális fázisa a folyamatnak.

 

Ahhoz, hogy technikai szempontból tisztán lásd az adott terméket több dolgot is tisztáznod kell három időtávon, azaz hosszú, közepes és rövidtávon:

- az uralkodó trendet, ami lehet emelkedő/bikás, eső/medvés, oldalazó/neutrális,

- milyen állapotában van jelenleg: impulzív vagy korrekciós,

- mennyire mozgékony: volatilis vagy nem-volatilis,

- majd legvégül a fontos technikai zónákat: kulcsfontosságú támasz és ellenállás szintek.

 

 

Ez így összességében nem annyira sok dolog, elég hamar rá lehet érezni, viszont az biztos, hogy nagyon-nagyon sok éles gyakorlást igényel, hogy megfelelő szintű magabiztosságot szerezz benne. 

 

Ehhez az egész csomaghoz még azt hozzá kell tennem, hogy attól, hogy ezt megtanulod, még nem válsz profi kereskedővé, ez csak az alapozása annak, hogy megfelelően tudj alkalmazni különböző kereskedési stratégiákat, sajátokat tudsz kidolgozni. Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy a stabil alaptudásra építés mindig sokkal hasznosabb hosszútávon, mint az "idekapok-odakapok" változat. Hidd el, nagyon sok időt és fejfájást tudsz magadnak megspórolni ezzel.

 

Az körvetkező pár bejegyzésben a fentieket fogjuk szépen, egyenként végigvenni, hogy teljesen egy nyelvet tudjunk beszélni, majd egy pár példán keresztül meg is mutatom neked, hogy hogyan is működik ez a valóságban. Addig is, ha úgy érzed, hogy esetleg a tőzsdei alaptudásodon van mit csiszolnod, úgy látogasd meg az alábbi oldalt, ami tele van számodra hasznos információval:

http://tozsdeguru.com/tozsdei-alapfogalmak/35-altalanos-tozsdei-alapfogalmak

 

-Simon Goldman- 

 

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én