Felgöngyölítés

Ezzel a pár bejezéssel átadtam neked a tőzsdei iránykereskedés -véleményem szerint- egyik leghasznosabb eszközét. Azért gondolom azt, hogy ez az egyik leghasznosabb, mert tudom, hogy egy jól előkészített terepen sokkal könnyebb a dolgát végeznie az embernek, mint a rendetlenségben. Egyébként opció kereskedés esetén is vannak házi feladatok amiket el kell végezni, csak kicsit másmilyenek.

 

 

Itt még egyszer meg kell jegyeznem, hogy azok alapján amiket itt bemutattam még nem tudsz kereskedni sikeresen, ez csak az a házi feladat amit el kell végezned a kereskedés előtt. Idővel nem lesz szükség rá, hogy leírd az adott instrumentumra vonatkozó elemzésedet, elég lesz 1-2 feljegyzés a charton, de addig is végezd el újra és újra egészen addig amíg tökéletesen automatikussá válik számodra a dolog. Ismétlés a tudás anyja.

A legjobb egyébként gyakorlásra az, ha szeparálva gyakorlod a különböző részeket. Tehát mondjuk minden nap csak egy dolgot gyakorolsz: hétfőn csak korrektiv-impulziv részeket jelölgetsz egy órán keresztül, kedden volatilis-non-volatilitást gyakorolsz, szerdán trendet határozol meg, csütörtökön csak támasz-ellenállást, pénteken pedig mindent egyszerre stb... Ezt a technikát bárminél használhatod, szupergyorsan tudsz majd így fejlődni.

A következő tanácsom pedig az az, hogy törekedj a tőled telhető legjobbra mindig, viszont próbáld a lehető leglazábban csinálni a dolgot. Ne vessz el feleslegesen a részletekben, mert csak beleőrülsz, viszont mindenre szánj elég időt, hogy megérts, kielemezd. 

 

Amint látod a folyamatos egyensúlykeresés, egyensúlyozás egy kifejezetten fontos része az egész tőzsdei kereskedésnek. Amennyiben viszont már rátaláltál az egyensúlyra, akár addig is eljuthatsz, hogy négyszerezd a számládat (videó egy négyszerezett, éles tőzsdei számlakimutatásról: http://tozsdeguru.com/hirek-18/79-negyszerezes-a-tozsden-szerencse-vagy-tudas ).

 

-Simon Goldman- 

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én