Az erőgyűjtés elindult, támadásra fel!

 

tőzsdei kereskedés a valószínűségek játéka a nulladik pillanattól. Ahhoz, hogy fel tudjuk mérni a valószínűségeket, ahhoz el kell végezni a házi feladatokat szorgalmasan, előkészíteni a terepet, hogy a lehető legjobban tudjunk teljesíteni. Erről (is) beszélnek a sikeres kereskedők, amikor azt mondják, hogy mindig csináld meg a házi feladatod, azaz előkészíted a munkát piacelemzéssel, forexfactoryval, esetleg mindenféle mentális gyakorlatokkal stb., majd a lezárt ügyleteket kielemzed, levonod a tanulságokat, feljegyzéseket készítesz amit a következő session alkalmával már fel tudsz használni. 

 

Ott jártunk az előző alkalommal, hogy meghatároztuk, hogy merre fele is megy a piac, trendel-e a piac és amennyiben igen, akkor merre. A következő fontos megállapítás amit tehetünk a piacról az az, hogy éppen impulzív vagy korrektív állapotában van-e. Miért van ennek jelentősége? Azért, mert az esetek 75%-ában egy korrektív mozgást egy trendirányú impulzív mozgás követ, ezt az értékes információt pedig könnyedén tudod hasznosítani amikor belevágsz az éles kereskedésbe. Ha be akarsz szállni egy mozgásba, vagy már egy ideje tartasz egy pozíciót és még tartani akarod, vagy akkor is, ha már fontolgatod a kiszállást ez egy nagyon értékes dolog lesz számodra.

  

Legelőször is szeretném neked megmutatni, hogy honnan ismersz fel egy korrekciót. A korrekciót onnan ismered fel, hogy az ár egy piciny sávban pattog, oldalazik az adott idősíkhoz mérten relatíve rövid-közepes ideig. Ez lehet oldalirányú, lehet felfele vagy lefele csatornában is, sőt még szűkülő sávban is.

 

 

Nézzük akkor, hogy honnan ismersz fel egy impulzív mozgást. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor egy íjat megfeszítesz és ellövöd a nyílvesszőt, a piac is nagyjából pontosan ugyan úgy viselkedik. A korrekciókor jellemzően erőtgyűjt valamelyik oldal (bikák vagy a medvék), aztán amikor a támadás hirtelen megindul -azaz megtörténik a kitörés a korrekcióból- akkor történik az impulzív mozgás.

 

 Végül szereném neked megmutatni, hogy milyen szépen mutatja a USD/CAD négyórás idősíkon az impulzív-korrektív váltakozást.

 

Így a végére szeretném még megjegyezni, hogy ez az egész nem az Elliot hullámelmélettel való kereskedés vagy elemzés, így nem érdemes keresni a hasonlóságot vagy a különbséget a kettő között.

 

Ha ez a sok-sok információ amit eddig átadtam neked nem annyira szimpatikus, akkor könnyen előfordulhat, hogy az irányfüggetlen kereskedés a te utad:

http://www.tozsdeguru.com/alapfogalmak/tozsdei-alapfogalmak/72-iranyfuggetlen-kereskedes-az-meg-mi

 

-Simon Goldman-